Предавања

Доплер радари у медицини и интелигентним зградама, 04.12.2023. у 14 часова

22.11.2023, Електотехнички факултет Универзитета у Београду
Предавач: Олга Борић–Lubecke
Одељење/Институција: Електотехнички факултет и АИНС
Време 04. децембар 2023. 14:00 Предавач Олга Борић–Lubecke Организатор ЕТФ-БГД и АИНС Место Сала 61 ЕТФ Доплер радари пружају могућност мерења параметара рада срца и дисања без физичког контакта, кроз одећу и постељину. Успешно се могу одредити, између осталог, брзина дисања, откуцаји срца, положај тела, и индиректне мере попут дисајног волумена и крвног притиска. Таква мерења могу да се користе за бежично праћење здравственог стања, као и присуства и броја корисника у интелигентним зградама. Ово предавање ће дати преглед текућих достигнућа у области Доплер радара за примене у медицини и у смањењу потрошње енергије за интелигентне зграде, укључујући сензоре за рад срца и дисања, квалитета сна, као и за присуство/одсуство, број и активност особа у зградама.
Предавач: Олга Борић–Lubecke
Олга Борић–Lubecke је дипломирала на Електротехничком факултету у Београду 1989. године, магистрирала на California Institute of Technology 1990. године, и докторирала на UCLA-ју 1995. године. Радила је у Jet Propulsion Laboratory у Пасадени у Калифорнији, у Инстутуту РИКЕН у Сендаи, Јапану, и у Bell Labs, Луцент-у, пре одласка на Електротехнички факултет на Универзитету на Хавајима, где је редовни професор. Објавила је преко 250 радова, две књиге и четири поглавља у књигама, и основала три start-up предузећа. Њени студенти су добили више награда за најбоље радове на IEEE конференцијама. Била је уредник часописа IEEE Microwave and Wireless Components Letters од 2012. до 2015. године, а од 2015 до 2017 је била уредник часописа IEEE МТТ Transactions. Проф. Борић–Lubecke је IEEE Fellow, Fulbright стипендиста и инострани члан АИНС.
design by Milica Popović
prodaja stanova pik besplatne knjige smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online cvijece vicevi jastuci madraci
врх
https://loginhondaslot.com/ https://situsxyz388.co/ https://xyz388id.vip/ https://apo388.com/ https://loginapo388.com/
https://bpka.deliserdangkab.go.id/slot-anti-rungkad/ https://bpka.deliserdangkab.go.id/slot-thailand/ http://drond.bpkad.kutaitimurkab.go.id/files/situs-toto/ http://drond.bpkad.kutaitimurkab.go.id/files/server-thailand/ situs tot https://stit-lingga.ac.id/pai/thumbs togel online rel="noopener"